Европейското турне на бандата промотира последния им студиен албум, озаглавен "Dream Theater"

Уникално изживяване обещават на българската публика Dream Theater на 29 юли в зала "Фестивална". Кралете на прогресив метъла пристигат за един специален концерт у нас.

 

Европейското турне на бандата е под надслов "An Evening with Dream Theater” и промотира последния им студиен албум, озаглавен "Dream Theater”. Освен песни от него, ще се насладим на хитове, които култовата петорка ще изпълни за първи път на живо.

 

Албумът "Dream Theater” дебютира под №1 в класацията на списание "Billboard" за хард рок албуми и покори класациите в целия свят. В записите на този албум взима участие и барабаниста Майк Манджини, който години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута. 

 

Според музикалните специалисти последният албум е поредната перла в короната на Dream Theater. Доказателство за това е и втората им номинация за "Грами" в категорията за най-добро метъл изпълнение за сингъла „The Enemy Inside”. 

 

"С това турне целта ни е да накараме почитателите да се потопят в нашия свят още с влизането си в залата. Надяваме се, че ще се получи една наситена с емоции вечер както на музикално, така и на визуално ниво. На това турне ще представим някои песни, които никога досега не сме изпълнявали пред публика, както и парчета от последния ни албум”, сподели Джон Петручи.

 

На концерта няма да има подгряващи изпълнители и на сцената ще са само петимата музиканти. Именно затова турнето е озаглавено "Една вечер с Dream Theater”.