Тя издава два диска, притежаващи златен и платинен статус в Португалия

Наричат я Карминьо, но истинското й име е Мария Кармо Карвало де Андраде. Преди няколко години нейното име доби изключителна популярност в Португалия, а вече е известно и в цял свят.


Карминьо ще пее за българската публика на 2 декември в зала 1 на НДК от 19:30 часа. Концертът е част от нейното второ светолно турне.


Родена е през 1984 г. в Лисабон в семейство на музиканти. Нейната майка – Тереса Сикуейра е фадо певица и малкото момиче израства, слушайки нейната музика и пеейки фадо още от тийнейджър.


Карминьо издава първия си албум „Фадо” през 2009 г. Това е един от най-аплодираните дебюти в новата история на най-португалския музикален жанр. Все още тийнейджърка, тя започва да пее в таверната Ембучадо.


Песента "Perdóname", изпята с испанеца Пабло Алборан, бързо става сингъл номер едно в испанските класации, а в Португалия Карминьо вече се ползва със статут на звезда. Нейният албум беше един от най-очакваните албуми на новото поколение фадо певци.


През 2012 г. Карминьо издава втори албум, наречен „Алма” (в превод означава „душа”), с което окончателно завладява сърцата на публиката.


И двата диска притежават златен и платинен статус в Португалия, продавайки по над 50 000 копия.