Pet Shop Boys, Stromae, DUB FX, Andy C, Disclosure откриват най-големия фестивал в региона

Над 2000 българи са се сдобили с билети за балканското музикално приключение, което ще започне с EXIT Festival от 10 до 13 юли в крепостта Петроварадин в Нови Сад и ще продължи със Sea Dance Festival от 15 до 17 юли на Плаж Яз до Будва в Черна гора. 

 

Тази вечер официалното откриване на основната сцена на фестивала ще се състои в 21.15 ч., а веднага след него на сцената ще излезе първият хедлайнер – ексцентричният белгийски изпълнител и композитор Stromae. След него ще видим и премиерата на новото шоу на Pet Shop Boys, а вечерта на Main Stage ще продължи с DUB FX, Andy C, Jaguar Skills и Dimension. Довечера е и концертът на българската група, която ще свири на EXIT – Оратница

Още по темата

 

В следващите дни посетителите на фестивала ще чуят Gloria Gaynor, Damon Albarn, Hurts, Rudimental Live, Skrillex, Suede и още много други изпълнители.

 

Програмата на втората по големина сцена на EXIT – Dance Arena, тази вечер ще стартира с най-горещото име в електронната музика в момента – номинираните за "Грами” Disclosure, които ще се изявят рамо до рамо, последвани от Carl Craig и Green Velvet, Dusky и Paul Woolford и Jackmaster и Oneman с шоуто им Can U Dance. 

 

До 13 юли пред Dance Arena ще танцуваме на специална програма от съвместни сетове на Carl Cox с Danny Tenaglia, Afrojack и Quintino, Deep Dish, Eats Everything и Cassy и още много други. 

 

Тази година сред многобройните сцени на EXIT са: 

Fusion Stage – мястото на разнообразните звуци и групи от Балканския регион, както и проекти от цял свят – от САЩ, през Германия, до Корея и Япония;

Explosive Stage – завърналият се екстремен метъл и хардкор звук сред стените на Петроварадин;

Happynovisad Stage – мястото за експериментаторския електронен звук;

Positive Vibration Reggae Stage – мястото за летни реге и дъб вибрации,

Latino Stage – за любителите на салса ритмите. 

 

EXIT Adventure продължава и след края на EXIT – от 15 до 17 юли със Sea Dance Festival – морски фестивал на един от най-красивите плажове на Адриатическото крайбрежие - Плаж Яз. Там в три последователни вечери ще танцуваме под звуците на Jamiroquai, Underworld и Example на Live-сцената, както и на Roger Sanchez, Timo Maas и Mark Knight на Dance Paradise.