Черно-белите снимки от морския фестивал са събрани в сърцето на столицата

В началото на септември Созопол ще бъде домакин на фестивалa „Аполония”. 30-годишната емоция на фестивала е предадена във фотоизложба, подредена в София.

 

30 години след началото на фестивала „Аполония” откриваме фотоси на лицата и събитието в телефонната палата в сърцето на столицата. А защо Созопол идва в София? Сигурно и в този акт има някаква символика: Без мобилни комуникации и интернет, някога артисти, художници и музиканти – море от хора с безгранична фантазия и дух, родиха всичката тази емоция. Днес е събрана в черно-бели фотоси.

 

„Времето поставя на особено място нашия фестивал. Той е единственият, който съчетава всички изкуства и тези изкуства винаги при нас са във движение”, казва основателят на „Аполония” проф. Димо Димов.

 

Концерт или представление, а може би литературно четене или изложба... Имената на всеки един от тях са достатъчно значими за българската култура. Виждали сме ги на сцената, помним техните гласове и думи, оглеждаме се и в картините, сътворени от тях, украсени с тяхната музика.

 

Казват, че усещането за свобода е също толкова безгранично, колкото и същинското вдъхновение, което подтиква човек към това да твори изкуство... Отбийте се, потопете се в атмосферата на тези снимки.. и докато се усетите вече ще сте тръгнали към Созопол... там морето винаги е различно и никога едно и също.. заради „Аполония” и митично красивите спомени, които този фестивал оставя.