Минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, а максималните от 22 до 29 градуса

През нощта в понеделник срещу вторник облачността над страната временно ще намалее. Утре, 15-и юли, преди обед над западните и южните райони ще бъде предимно облачно, а над източните ще е слънчево. Следобед над цялата страна ще се заоблачи и на много места в Западна и Централна България ще превалява и прегърмява. Минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, а максималните от 22 до 29 градуса.

 

По морето ще има заоблачавания, по-съществени над северното крайбрежие, но с малка вероятност за валежи. Ще духа умерен североизточен вятър, а температурата на морската вода ще бъде от 23 до 26 градуса. Вълнението ще се усили, особено на юг. В планините ще има превалявания, следобед с гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен. 

 

На Балканите на много места ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще превали и прегърми и в Украйна, Полша и Прибалтика, а в останалата част от континента облачността ще е разкъсана и е малко вероятно да вали. 

 

У нас в сряда облачността ще е променлива, често значителна и с превалявания. Ще бъде хладно за средата на лятото с максимални температури от 23 до 28-29 градуса. В четвъртък и в петък преди обед ще има слънце, но следобед отново краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще започне да се затопля, като в събота и неделя, както и в началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи и в повечето низини ще бъде горещо с температури над 30 градуса. По-хладно с повече облаци и условия за превалявания ще бъде в планинските райони. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg