Проверки ще има и около нощните заведения

МВР предприе спешни мерки срещу войната на пътя. Хиляди полицаи излизат на масови проверки по най-натоварените участъци. Спецакции ще има най-вече през почивните дни, когато най-много шофьори тръгват на път. 
 
Пътят към Гърция е една от най-черните отсечки в страната. Покрай Кресненското дефиле трафикът целогодишно е натоварен, а жертвите тук са най-много. Затова и контролът по Е-79, е постоянен.
 
Заради „черния” юли МВР затяга контрола и започва засилени проверки всеки ден от 16 до 21 часа, а в почивните дни - и през нощта. 
 
„Извели сме всички наши налични сили и технически средства на пътя. Ще се правят проверки  най-вече за неправоспособни водачи, както и за алкохол и наркотични вещества”, обясни за Нова ТВ Росен Рапчев от „Пътна полиция”.
 
Спецакциите започват още от първия ден на август, когато хиляди отново ще тръгнат на път. Освен шофьорите - под прицела на униформените ще попаднат пешеходците и велосипедистите.
 
Проверки ще има както по основните пътища, така и около нощните заведения.
 
Новите мерки на пътя стреснаха някои от водачите. Какви бяха техните коментари за проверките - разберете от видеото.
 

"СПРИ! Животът е с предимство!" - кампанията на Нова за безопасност на пътя продължава. Очакваме и вашите сигнали за нередности на пътя в рубриката „Моята новина” на сайта NovaNews.bg и на novinite@ntv.bg.