Преди обед над централните и източните райони облаците ще намаляват до слънчево

Утре преди обед над централните и източните райони облаците ще намаляват до слънчево, а над западните ще е по-често облачно и на места ще превалява. Следобед освен в Западна, краткорайни валежи с гръмотевици ще има и в Централна България. Ще духа слаб в източните части умерен североизточен вятър.

 

Първият ден на новият месец ще започне с температури от 16 до 21 градуса. Максималните ще бъдат от 25-26 до 33-34 градуса.

 

Над Черноморието ще има разкъсани облаци. Ще бъде ветровито с умерен вятър от изток-североизток. Температурата на въздуха ще бъде 28-30 градуса, а на водата 26-28. Вълнението ще се усилва, особено по южното крайбрежие.

 

Над планините ще има значителна облачност и в масивите на запад от сутринта ще вали и гърми, а около и следобед и в Родопите и Централна Стара планина. Максималните температури по върховете ще са от 8 до 12 градуса.

 

По Средиземноморието и в Източна Европа налягането остава високо и времето ще е предимно слънчево. Във Великобритания, Франция и централноевропейските страни ще превалява дъжд, на места интензивно и с гръмотевични бури. Превалявания и прегърмявания ще има и на много места на Балканите.

 

Температурите в районите с валежи ще варират от 23 до 28 градуса, а на юг и на изток, където ще е слънчево от 30 до 35.

 

В събота повече облаци ще има над Източна България и планините, където на места ще превали. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, следобед в низините и горещо. По-значителна купеста облачност ще има в следобедните часове над планините. Във вторник следобед в Северна и Западна България ще превали и прегърми, а в сряда в западната половина от страната отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, а на изток ще остане слънчево.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg