В дома за деца в Берковица са осигурени 50 места за настаняване на бедстващи

Териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане в наводнените през миналата нощ и днес селища имат готовност да приемат молби за еднократни помощи от лица и семейства, засегнати от бедствието. 
 
В дома за деца в Берковица са осигурени около 50 места за настаняване на бедстващи хора. Към момента те все още не се използват, защото евакуираните семейства са предпочели да отидат при роднини. 
 
Прекъснато е електричеството в Дома за възрастни хора с психични увреждания в с. Говежда. Там е осигурена суха храна за два дни
 
Всички служби на Министерството на труда и социалната политика са в постоянна връзка с местните власти в Берковица, Георги Дамяново и останалите пострадали райони и при необходимост ще окажат помощ. В борбата с бедствието в двете най-засегнати общини могат да бъдат включени назначените по програми за субсидирана заетост – 33 в община Берковица и 18 в община Георги Дамяново. Може да бъде използван също ресурсът на около 50 души в община Берковица и около 20 души в община Георги Дамяново, които получават месечни социални помощи и да задължени по закон да полагат общественополезен труд по 4 часа 14 дни в месеца.