В класацията „Топ 70” на „Форбс” не попадна нито един политик

Григор Димитров оглави престижната класация на списание „Форбс” за 70-те най-големи български знаменитости. В нея обаче нямаше нито един политик или бизнесмен.

 

Димитров заслужено зае първото място, след като през последната година отбеляза огромен напредък както на корта, така и в личния си живот, където негова партньорка е великолепната Мария Шарапова. Техният романс държи в напрежение световните светски издания и често двамата биват сравнявани с една друга прочута тенис двойка от 90-те години Щефи Граф и Андре Агаси. По всичко личи, че на Гришо му предстои бляскава кариера и той е само в началото на своя успешен професионален път, отбелязва "Форбс".

 

На второ място списанието класира друг известен български спортист – боксьорът Кубрат Пулев, който след броени седмици ще се срещне на ринга с Кличко в спор за световната титла, ако украинецът отново не се разболее. В първата тройка попада певецът и композитор Влади Ампов-Графа.

 

Сред 70-те знаменитости намират място писателите Георги Господинов, Захари Карабашлиев и Людмила Филипова, както и актьорите Владо Пенев, Захари Бахаров и Силвия Лулчева.

 

При съставянето на класацията се вземат предвид успехите на личностите в областта, в която се развиват. Важна е и тяхната медийна популярност и присъствието им в социалните мрежи.

 

Ето и първите десет имена от класацията:

  1. Григор Димитров, тенисист
  2. Кубрат Пулев, боксьор
  3. Графа, музикант
  4. Магърдич Халваджиян, продуцент
  5. Слави Трифонов, ТВ водещ и продуцент
  6. Димитър Бербатов, футболист
  7. Любо Нейков, актьор и продуцент
  8. Асен Блатечки, актьор
  9. Мария Илиева, музикант
  10. Лили Иванова, музикант

 

Цялата класация „Топ 70 на българските знаменитости”може да намерите в новия брой на списание Forbes, който от днес е на пазара.