Богомил Грозев провери как тече денят на вота в Ново Паничарево

Точно преди месец цялото село Ново Паничарево е залято от огромно количество вода. Никой не знае – природата или неразумно изпускане на вода от близкия язовир е довел до приливната вълна. Най-потърпевша от наводнението е Христина Михайлова. Водата я заварва нея, майка й и синът й в леглата около 3 през нощта.

 

18-годишния син на Христина буквално изплува от дома им, за да стигне до центъра, за да потърси помощ.

 

След като нивото на водата спада малко, Христина взима на гръб майка си и излиза през задната врата. Последиците обаче са огромни. Всичко е наводнено, няма един здрав електроуред.

 

По-късно става ясно, че в същата вечер се е случило нещо странно. Малкият син на Христина разказва на майка си, че малко преди потопа е чел Библията, точно преди да заспи.

 

Днес, месец по-късно Христина ще трябва да направи нов избор – но не между водата, Библията и живота си, а межди няколко партии. Признава, че една от партиите е посетила района след потопа – дали предизборно, или от сърце обаче не иска да мисли. Мисли само за това, че е оцеляла по чудо.

 

Как един такъв предизборен тур ще се отрази на вота на всичките 650 избиратели в село Ново Паничарево – ще стане ясно след вота.