Мачът беше спрян още през първото полувреме

В Белград снощи се разигра истински екшън по време на мач за евроквалификациите между Сърбия и Албания. По трибуните и на терена избухнаха масови сбивания и мачът беше спрян още през първото полувреме. Може да се каже, че става дума за политическа провокация.

 

Братът на албанския премиер беше арестуван по подозрение, че е организирал инцидента. А какво е провокирало целия този сблъсък - радиоуправляем хеликоптер, развяващ знамето на Албания премина над стадиона в Белград. Футболист на Сърбия свали знамето от машинката. Играчи на Албания потърсиха саморазправа със сърбина и това предизвика масов бой между играчите. На терена нахлуха фенове и също се включиха в боя.


Сръбски медии съобщиха, че Олси Рама, брат на министър-председателя на Албания Еди Рама, е бил арестуван във VIP ложата на стадиона. Сърбия и Албания са в обтегнати отношения заради съдбата на Косово – провинцията, населена с албанци, която обяви независимост. Сърбия обаче не я признава.


Балкански сблъсък имаше и миналия петък. Тук, на наша територия, и преди, и след мача на националите ни с Хърватия, а по време на мача двете агитки се замеряха с димки и бомбички, заради което УЕФА може да ни накаже - или с парична санкция, или следващ мач без наша публика.