Смята се, че мъжът с британски акцент се е измъкнал на косъв от смъртта

 

Джихади Джон – британецът, който обезглави двама британски и двама американски заложници, държани от джихадистката групировка „Ислямска държава”, е бил ранен при американски въздушен удар, според информация на британското външно министерство. 

 

Смята се, че маскираният „екзекутор” с лондонски акцент се е измъкнал на косъм от смъртта, когато цел на самолетите на международната коалиция е станала среща на лидерите на „Ислямска държава” в иракския град Ал Аким, в провинция Анбар близо до сирийската граница. 

 

„Имаме сведения, че това лице е ранено. Проверяваме я”, каза говорителят на Форин Офис и добави, че данните са потвърдени от няколко източника. 

 

Междувременно информационните агенции цитират тази нощ най-високопоставения американски генерал Мартин Демпси. Битката се обръща срещу „Ислямска държава”, е заявил той пред американски военнослужещи в Ирак. Демпси пристигна в Багдад за преговори с иракски представител и за да провери напредъка в борбата срещу „Ислямска държава”. 

 

Съединените щати започнаха въздушни удари срещу групировката и разположиха над 1000 военнослужещи в Ирак, които ще обучават местните сили за сигурност. Групировката контролира голяма част от Ирак и Сирия, въпреки че иракските сили обявиха победа в някои скорошни битки.