Обилни снеговалежи блокираха много райони в Северните и Западни части на щата Ню Йорк

 

 

Съединените щати са в снежен ад. Температурите паднаха под нулата, дори на топлия остров Хавай. Обилни снеговалежи блокираха много райони в Северните и Западни части на щата Ню Йорк. 

 

На места снежната покривка достига метър и половина и продължава да се увеличава. Много вероятно е да бъде достигнат рекорда за Съединените щати от 193-сантиметрова снежна покривка за 24 часа. Властите призоваха жителите на засегнатите райони да си останат по домовете.

 

„Снежната покривка в южните райони на Бъфало е над метър, а заради силния вятър преспите достигат метър и половина”, каза Байрън Браун, кмет на Бъфало, щата Ню Йорк.

 

 

Въпреки че са свикнали със снеговалежите, местните хора споделят, че не са виждали толкова много сняг и то през ноември.

 

Властите съобщават за четири смъртни случая, свързани със зимната обстановка. Десетки автомобили се оказали блокирани в преспите, в щата Ню Йорк. Необичайно студена вълна обхвана всичките 50 американски щата, като средната температура за страната е най-ниската за ноември от 1976 година. Обикновени такива студове се наблюдават едва в към края на декември. Според прогнозите снеговалежите в северните щати ще продължат, като на места се очаква средното зимно количество сняг да падне в рамките само на три дни.