Посочиха по часове местонахождението на Сертов в деня на изчезването

 

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е в Гърция. Разследването установило, че бившият шеф на ДАНС имал и лични, и служебни причини да замине за южната ни съседка. МВР е почти 100% сигурно, въпреки че от него все още няма и следа. От ведомството обявиха движението на Сертов по часове в деня на изчезването му - 5 декември. Той е изтеглил 4080 евро в брой, след което почти сигурно е преминал през границата с Гърция при Кулата. Сертов е знаел, че там има камери и не е криел лицето си. Бившият директор на ДАНС не е взел никакви документи и банкови карти със себе си, обявиха още от МВР. 

Още по темата

 

В 8.44 ч. Сертов и колата, с която се движел, е посетил сградата на холдинг в кв. "Бояна". Около 9.12 ч. напуснал сградата с автомобила си. В 14.55 ч. излиза от дома си на бул. "Скобелев". В 15.06 ч. теглил пари, които после са обменени в обменно бюро наблизо. В 15.15 ч. камера го засякла по бул. "Витоша" в посока бул. "Пенчо Славейков". Камера го засича на пресечка в посока паркинга до НДК в 15.16 ч. Около 15.20 ч. колата тръгва в посока Южен парк.

 

До момента разследващите са разговаряли с 27 души, с които Сертов бил в различни взаимоотношение – служебни, роднински, приятелски и други. Трима от тях са в чужбина в момента. От проведените разговори не са установени конфликти, които да водят до извода, че той е станал обект на престъпление, уточни зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски.

 

Прегледани са множество камери на държавни и частни институции. В 18.01 ч. на 5 декември автомобилът, с който Сертов се предвижва, е засечен на камера на входа на Петрич. Обичайното време за предвижване от камерата до ГКПП-Кулата е около 30 минути. В 18.30 ч. автомобил от същия цвят, марка и модел е засечен на камерите на старото ГКПП. От колата слиза мъж, отговарящ на възрастта и визията на Петко Сертов, с подобно облекло и сходна походка. Допълнително от разговори с близки има информация, че може би колата е с липсваща част в предницата – такъв е и автомобилът на Сертов. Той се отдалечава в посока Гърция.

 

Възможно е посещението му в Гърция да е свързано с лични интереси. Петко Сертов има служебни взаимоотношения с три юридически лица. Близките, с които е говорено, не са казали, че той самият е заявил пред тях, че му се налага да пътува в Гърция. От хронологията може да се предположи, че съпругата му е подала сигнала, че той е в неизвестност в момент, в който Сертов вече е напуснал страната. 

 

МВР продължават да работят, но са категорични, че имат достатъчно ясна визия какво се е случило