На борда е имало 162-ма души

Трагедия край бреговете на Индонезия. Пътнически самолет със 162-ма души на борда, сред които 17 деца, изчезна край бреговете на остров Белитунг в Яванско море. Самолетът е излетял от град Сурабая на остров Ява за Сингапур. Сигнал за бедстиве не е подаден. Издирването продължава.

 

За последно самолетът - Еърбъс 320-200, се е свързал с контролната кула в Джакарта в 6 часа и 17 минути сутринта местно време. Пилотът поискал промяна на курса заради лошо време. Разрешили му да промени височината от 9700 на 11 500 метра, за да избегне буреносни облаци. 

 

На борда са били 155 пътници и седемчленен екипаж. От тях трима корейски граждани и по един от Сингапур, Малайзия и Франция.

 

Малко след като стана ясно, че самолетът е изчезнал, притеснени и разплакани роднини на пътниците започнаха да пристигат на летището в Сурабая. 

 

Нискотарифната авиокомпания Еър Ейжа, чиято собственост е Еърбъсът,  съобщи, че капитанът и вторият пилот са изключително опитни. Авиокомпания Еър Ейжа разполага с 30 такива самолета, а изчезналата машина е едва на шест години.