Движели се със сива кола на север, вероятно опитвайки се да достигнат до Белгия

 

Медиите във Франция обявиха, че двамата братя - предполагаеми извършители на терористичния акт срещу „Шарли Ебдо”, са били засечени в Пикардия – един от най-северните департаменти на Франция. Те са били изключително точно описани от един единствен свидетел, който ги видял в бензиностанция. Движели се със сива кола на север, вероятно опитвайки се да достигнат до Белгия.

 

По-рано се появи информация във в. "Фигаро", че те са се барикадирали в къща на 50-60 км северно от френската столица, но тя не бе официално потвърдена. 

 

Междувременно френската полиция откри автомобила, с който са се превозвали братята. Към настоящия момент полицейски части претърсват района в северната част на страната, където бегълците са оставили колата. 

 

По-рано приятели и съседи на 18-годишния Мурад, който беше заподозрян като помощник на двамата братя, изразиха съмнения за неговата причастност към терористичния акт. 

 

Вчера Мурад беше цяла сутрин на училище. Има много свидетели. Не разбирам защо той е в полицейския арест", заяви негов съученик. 


Познати на младежа отрекоха той да има радикална ислямистка ориентация.