“Ислямска държава” произвежда чудовища

Джихадисти разпространиха изключително шокиращ клип. Видеото показва как момче на видима възраст от не повече от 11-12 години, с дълга коса, екзекутира с пистолет двама заложници, които са предполагаеми за руски шпиони.

 

Ислямска държава” създава нова генерация терористи, а възрастта, в която те започват да  подражават на идолите си, е плашеща.

 

Както и предишните видеа на „Айсил“, в които те обезглавяват заложници, това видео е професионално подготвено и монтирано - като реклама на тероризма в днешно време.

 

И това не е случайно – тези видеа са част от рекламната кампания на „Ислямска държава” да привлича нови поддръжници. 

 

Не е ясно дали момчето наистина е дръпнало спусъка, но едно е сигурно – „Айсил” превръщат децата се превръщат в терористи.

 

Това видео е първото, в което „Ислямска държава”  се фокусира върху дете, което е вербувано да екзекутира. Но това не е първото видео, в което „Айсил” използва деца.

 

Наричат ги „лъвчетата на халифата“ и често ги показват как се обучават да се бият във военните кампове на „Айсил“ и едновременно с това да тренират с автоматични оръжия. Това момче се появява и в предишно видео, казва, че името му е Абдулах и че е от Казахстан и че иска да порасне и да убие неверниците.

 

На една снимка младо австралийско момче държи отрязана глава. Баща му – екстремист, го е взел със себе си в Сирия, за да се присъедини към „Ислямска държава“. 

 

Тази седмица тийнейджър от Чикаго пледира невинен по обвинения, че е планирал да се присъедини към „Айсил” в Сирия. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.