Четирима души са убити

Ислямистите подложиха в неделя на масивна ракетна атака центъра на сирийската столица, убивайки 4 души, съобщи за агенция Sputnik източник от управлението на полицията в Дамаск, предаде БГНЕС.

 

"Четирима души са загинали, повече от 13 са ранени, включително жени и деца, в резултат на взривяването на повече от 35 ракети, изстреляни срещу няколко квартала на Дамаск", заявява източникът пред агенцията.

 

Ракетите са изстреляни основно от района Джобар, разположен в най-източните предградия на Дамаск. Според източника под ударите на ислямистите са попаднали централните квартали на града.

 

Сирийската армия от своя страна е открила огън по укритията на ислямистите в източните предградия и по позиции, от които са водени минометните и ракетни удари срещу столичните квартали.

 

Лидерът на екстремистката групировка "Джейш ал Ислам" Захран Алуш в петък отправи заплахи "да изсипе над Дамаск дъжд от ракети, започвайки от неделя" в отговор на въздушните удари на сирийските правителствени войски по позиции на ислямистите в източните предградия на столицата.