За една забележка 59-годишен мъж и сина му платиха с няколко прободни рани

 

Екшън в градски автобус. Баща и син бяха наръгани с нож от друг пътник в автобус в София. Кърваво нападение изплаши десетки пътници.

 

За една забележка в автобуса 59-годишен мъж и сина му платиха с няколко прободни рани по телата си, дълъг престой в болницата и белези за цял живот. А кръвта от телата им все още се вижда на улицата.  

Още по темата

 

Състоянието на двамата намушкани мъже вече е стабилно, макар животът на бащата да е бил застрашен.

 

По-сериозна е травмата на лявото бедро, където е поразена артерия и вена, големи магистрални съдове. Затова той е направил много сериозна кръвозагуба”, обясни директорът на ВМА проф. Николай Петров.

 

Избягалият нападател е задържан от полицията, благодарение на бързата реакция на шофьора и на пътниците. Във всеки автобус има паник бутон, който шофьорите ползват, за да сигнализират, че нещо се случва.

 

Така нападателят е хванат на метри от окървавения автобус. Оказа се момче на 19 години – Петър Харалампиев, който въпреки възрастта си вече е познат на полицията. Срещу него вече има висящо дело за грабеж. Задържан е за 72 часа, а хората пътували с него в автобуса не могат да преживеят шока от видяното. 

 

„Никой не се намеси, всички слязоха и започнаха да тичат, да се спасяват”, разказва шокираният щофьор Мартин Фиданов.

 

А нес всички в квартал „Надежда” говорят за инцидента и за това, че  никой от тях вече няма надежда за сигурност, когато се качва в автобуса.