Организаторите се съмняват, че за мястото има инвестиционен проект

Протест заради затварянето на пътя при "шофьорския плаж" в Созопол подготвят недоволни за 1 август. Протестът ще се състои пред сградата на общината от 11:00 часа.

 

Организаторите обвиняват кмета, че целта му е била да ограничи достъпа на граждани до един от последните девствени плажове, в близост до лагуната Алепу, част от Защитена местност Ропотамо.

 

Съмненията са, че там имат интереси собствениците на курортните комплекс "Дюни" и "Св. Тома", или за да се прикрият нарушения с унищожаване на дюните.

 

"При всички положения не вярваме на обясненията на кмета Рейзи, че затваря пътния участък заради ремонт или неохраняемост на плажната ивица", заявяват организаторите на протеста.

 

 

"Да, господин Борисов нареди огражденията да бъдат премахнати, но какво от това? Случаят ясно показва, че на местно ниво кметовете взимат решения еднолично, без да се съобразяват с нормативната уредба. Не пропускаме и факта, че господин Рейзи има сериозни провинения в миналото, за които институциите не са довели разследванията до край", казват още протестиращите.