Бежанците на гръцкия остров Кос се разгневиха от забавянето на документите им

 

Имигрантите недоволни от условията на живот в Европа. На гръцкия остров Кос хиляди бежанци влязоха в сблъсъци с полицията. Напрежението ескалира и в Испания, където сенегалски имигранти хвърляха камъни по силите на реда.


Бежанците на гръцкия остров Кос се разгневиха от забавянето на документите им със седмици.  


„Бях готов да дам 200 евро за една нощ в хотел, но не успях да намеря нито един. Не говоря за хората, които нямат пари. Дори тези, които имат, не могат да намерят хотел на този остров”, обясни Тима, бежанец от Сирия.


„Не виждам да сме в Европа. Все едно сме в страна от третия свят. Няма тоалетни, няма вода. Ако това е Европа, по-добре да се връщаме в Сирия”, каза Мухамад Шариф, бежанец от Сирия.


„Избягах от „Ислямска държава” и дойдох тук като мислих, че ще бъде по-добре и ще имаме човешки права. Не видях обаче това, за което мечтаех. Спим по улиците без никакви права и условия”, обясни Михаел, бежанец от Сирия.


В Испания, стотици имигранти хвърляха камъни по полицията, след като сенегалец падна от 3-тия етаж по време на обиск.  


Драматични кадри как италианската брегова охраната спасява имигранти от надуваема лодка в Средиземно море. Оцелелите разказали, че най-малко 50 души са се удавили, в опит да достигнат от Либия до Италия.


Повече по темата гледайте във видеото.