Фенове плащат стотици левове за билет на черно

 

България се изправя срещу Германия в битка за място на полуфинала на Европейското първенство по волейбол. 

 

Ако волейболистите ни победят тази вечер, ще се наредят между четирите най-силни отбора в Европа. 

 

Хиляди фенове са в очакване на решителния двубой, който ще се играе в зала „Арена-Армеец”. 

 

Едно парче хартия днес се оказа най-търсената вещ в цялата страна. Билетът за двубоя се оказа златен за онези, които не го бяха купили по-рано.  

Още по темата

 

На Йордан и Светлин обаче им струва по 12 лева. Просто защото отиват до касите още в понеделник сутрин. 

 

Няколко минути в интернет ни стигат, за да разберем, че часове преди мача още можем да се сдобием с билет. Само че на 5 пъти по-висока цена. 

 

Дори и 70 лева за билет на черно обаче не отказват запалените фенове. Нещо повече – в късния следобед, дори офертата за два билета срещу 350 лева си намира купувач. 

 

И съперникът призна, че хилядите почитатели в залата са едно от най-силните ни оръжия. 

 

„Чувстваме се добре, но трябва да е ясно - ние не играем срещу 7 души, а играем срещу 12 007 души, така че ще бъде доста трудно”, заяви Витал Хейнен, треньор на националния отбор на Германия по волейбол. 

 

Преди време, треньорът на германците обяви, че чувства България като волейболна съпруга, защото доста често се изправя срещу нашите. Въпросът е как ще се развият семейните отношения тази вечер. 

 

„В първия сблъсък с вас нямахме никакъв шанс. Ще видим дали днес ще играем по-добре. Може би в момента не съм ви особено симпатичен, но аз ви харесвам. Наистина уважавам много вашите играчи”, заяви Хейнен.

 

Надали обаче това е била причината отборът му, твърди се, с хитрост да избегне световния шампион Полша, за да играе отново срещу нас. Не разкрива тактиката си за мача, но признава къде може би му е хрумнала. 

 

„Винаги вървя пеш - оттук до хотела. Забавно е, защото всеки ден по пътя срещам едни и същи хора, вече сме си почти като приятели и дори се поздравяваме: "Здравей, как си?"”, заявява треньорът. 

 

Българският тим пожела да запази мълчание преди големия мач. Единствено екипът ни успя да вземе интервю от отбора на Тодор Алексиев, само че не този в залата, а другият – у дома.

 

„Вечерта преди негов мач трудно заспиваме вълнуваме се, татко ще има важен мач”, заявяват дъщерите на Алексиев.

 

Повече гледайте във видеото!