Полицията удвои броя на служителите си заради опасенията за нападения на жени

Видео: Ройтерс

 

Стотици хиляди изпълниха улиците на Кьолн за традиционния парад в розовия понеделник, който е кулминацията на карнавалните празненства, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.


Парадът за малко да не се състои заради лошата метеорологична прогноза. Разрешение обаче все пак беше дадено, но бяха забранени конете, големите кукли и знамена. 


Много платформи бяха на политическа тема. На една имаше карикатура на Меркел като лешникотрошачка с любимата ѝ напоследък фраза "ще се справим" и надпис "костеливи орехи". До нея беше поставена кошница за орехи с етикет "бежанци". На друга Меркел седеше с европейския флаг в ръка и лозунг "Меркеланхолия".

 

Фигурата на сирийския президент Башар Асад като ангел на мира също премина по улиците на Кьолн. На същата платформа имаше фигури на руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.


Заради лошото време Дюселдорф и Есен отмениха напълно карнавалните паради днес. 
Полицията в Кьолн удвои броя на служителите си заради опасенията за нападения на жени. Сутринта бяха получени 542 оплаквания, включително 45 за сексуални посегателства. Броят съответства грубо на инцидентите през 2015 г.