Той е белгийски гражданин и е на 22 години

 

Белгийската полиция се опитва да установи самоличността на трима предполагаеми извършители на атентатите в Брюксел, които отнеха живота на 34 души, а близо 230 бяха ранени.

Още по темата

 

За двама от атентаторите се смята, че са се взривили на международното летище „Завентем”. 

 

И тримата заподозрени са пренасяли бомбите в куфари, натоварени в колички. Третият не е задействал експлозива по неизвестни причини и е избягал. Полицията призова за съдействие при идентифицирането му и изпрати информация до всички партньорски служби. Издирва се и четвърти човек, за който е ясно, че е от турски произход, белгийски гражданин, на 22 години е и е собственик на черен автомобил „Ауди S4” с белгийска регистрация. Колата е била паркирана на летището.

 

През април миналата година службите за сигурност се интересували от този мъж покрай негово пътуване до Саудитска Арабия.

 

Тримата предполагаеми терористи са пристигнали на летище „Завентем” с такси, чийто шофьор е насочил разследващите по следите им. В апартамент, откъдето те са тръгнали, е открита бомба с пирони, химикали и знаме на ИДИЛ.


Все още няма информация за извършителя на атентата в метрото на Брюксел.

 

Нивото на тревога в цяла Белгия остава повишено до максималното, а в столицата са разположени военни. Нова оценка на ситуацията се очаква по-късно днес. 

 

Властите предупредиха хората да отложат пътуванията си заради огромните опашки на гарите в столицата.