Това реши Националният съвет на БСП

Очаквано - евродепутатът Илияна Йотова е подгласникът на генерал Румен Радев в битката за президент. Номинацията й за вицепрезидент беше официално утвърдена от пленума на БСП.

Веднага след гласуването Йотова се обърна към генерала с предупреждение. А той към червения актив - с обещание по войнишки. 

"Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие и очакване към вас. И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия няма да ви бъде простено", заяви Йотова. 

"Поемам ролята да бъда вашият боец. Ще бъда президент, който ще казва "не". Доказал съм го с цялата си биография досега, когато на карта се заложат интересите на българския народ", заяви Радев. 

"Време е да покажем, че БСП може да даде на държавата друг път на развитие и на българите различен от сегашния им живот. ГЕРБ е статуквото. Време е за промяна - не на думи, а в действие", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Националното съвещание на партията.

"ГЕРБ ликвидират малкото останала държавна собственост. При това я крадат. Достатъчно е да спомена само случая с продажбата на имота в София от последните дни. Но той не е единственият", допълни тя. 

"Нашите закони за държавна подкрепа на деца с увреждания, млади семейства, работници, военноинвалиди и пенсионери са на банките на депутатите", каза лидерът на БСП.

Видеа: БГНЕС