Изненадах се, че той свърза президентския вот с изпълнителната власт, смята генералът

В началото на септември ген. Бриго Аспарухов заяви, че Йорданка Фандъкова или Цецка Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ за президентските избори. 

По темата

„Прогнозата ми се оказа вярна. Стигнах до тези изводи заради анализ на тогавашната ситуация. Дори призовах Бойко Борисов да се кандидатира тогава, защото ако го беше направил, може би щеше да бъде избран”, коментира в „Здравей, България” ген. Бриго Аспарухов.

Според него ходът на премиера се е оказал грешен.

За мен беше изненада това, че Бойко Борисов свърза президентските избори с изпълнителната власт. Как ще се отрази това на страната ми е много трудно да прогнозирам. Говори се за хаос, за блокиране на институциите. БСП е готова за предсрочни избори и не се притесняваме кога ще бъдат”, заяви той.

„Борисов беше твърдо убеден, че който и да предложи, ще бъде избран. Ето, че изненадите бяха много и най-голямата е изборът на Румен Радев с голямо мнозинство”, коментира ген. Аспарухов.

„В нашата партия се проведе допитване и излезе името на ген. Румен Радев. Председателят на БСП и други хора казаха, че той е подходящ кандидат. Бяхме убедени, че едно ново лице за политиката е по-удачно. И ето, че успяхме”, заяви ген. Аспарухов.

Той допълни, че БСП не се стреми на всяка цена, с всички възможни средства да завземе властта.

Посланието на хората не е само към ГЕРБ, а към всички политически субекти – че нищо не е вечно и всяка грешка се наказва”, на мнение е ген. Бриго Аспарухов.