Кубрат взриви "Арена Армеец", 15 000 ликуват на крака

Кубрат Пулев победи Самюел Питър в "Нощта на шампионите" в три рунда. Смазващата победа донесе на Кобрата Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Освен това българинът получава шанс отново да се бори за световната титла в тежката категория във версия IBF. При първия опит той загуби от Владимир Кличко.

„Правя всичко заради българите. Всичко е заради вас“. Това бяха първите думи на Пулев след победата. Кобрата заяви, че съперникът му е бил опитен и с много силни удари, но по-бавен от него. „Отказа се, може би защото усещаше, че ще бъде нокаутиран в следващите рундове“, каза още той.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БОКСОВИЯ МАЧ НА КОБРАТА СРЕЩУ САМЮЕЛ ПИТЪР

В първия рунд Кубрат бе много силен. Той пласира няколко ъперкъта в главата на Питър, но и нигериецът не се предава и се бори. Във втория рунд Кобрата нанесе няколко много тежки прави удара в челюстта на съперника си. Той му пусна и кръв, а нигериеца изглежда разколебан, въпреки че опита няколко тежки удара. Новият интерконтинентален шампион заяви, че екипът му преговаря следващата галавечер да се проведе отново на българска земя.

На третия рунд Самюел Питър грохна! Доста пълният нигериец едва диша след трите минути в този рунд.

Оказа се, че Самюел Питър е счупил лява ръка. 

Кобрата излезе на ринга под надъхващи звуци на гайда, а в негова чест звуча и химнът на България!

Това бе дебютът на голямата българска звезда на професионалния ринг в София и над 15 хил. души го подкрепят неистово. Преди него в дебюта си на профиринга излезе брат му Тервел и тръгна по мечтан начин - с нокаут срещу Томислав Рудан от Хърватия. 

Гръмко излизане и победа за Тервел при дебюта му на профиринга (ВИДЕО+СНИМКИ)

В залата дойде и приятелката на Кубрат Пулев - Андреа. Тя през цялото време стискаше палци за своя любим по време на битката срещу нигериеца Самюел Питър в "Нощта на шампионите".

"Радвам се, че съм тук и има много хора са дошли в залата да го подкрепят. Той беше много спокоен днес, очаквам да победи, сигурна съм в него, не знам как ще стане, и знам, че ще покаже най-доброто", каза Андреа преди началото на боксовия мач.

В залата присъстваха още спортният министър Красен Кралев, милионерът Стефан Шарлопов, както и шампионката по бокс Дейзи Ланг. 

Страхотна новина: Кобрата може да се бие пак в София (ВИДЕО)

Малко преди решаващата битка на ринга собственикът на промоутърската агенция "Зауерланд" - Кале Зауерланд - зарадва българските фенове на бокса със страхотна новина в навечерието на битката на Кубрат Пулев в "Арена Армеец" със Самюел Питър.

Германецът разкри, че е впечатлен от атмосферата в София и ако след равносметката шоуто покрие очакванията, още догодина ще има нова боксова вечер от подобен ранг в София. И дори може да има и битка за световната титла.

"Фантастична е атмосферата тук. Ние промотираме из целия свят - Англия, Германия, Скандинавия. Но феновете тук са невероятни и са готови дори да свалят покрива. Страхотно е. Първо трябва да видим резултатите от тази вечер, Тервел направи страхотен мач. Кубрат трябва да направи шоу и да зарадва феновете. Тук сякаш играе националният отбор на България. Ако наистина стане шоу, ние ще се завърнем", заяви Кале Зауерланд пред DIEMA SPORT.

Той се изказа ласкаво и за Тервел Пулев, който дебютира с нокаут на професионалния ринг и даде индикации, че ще работи и занапред с по-малкия брат на Кобрата.

"Мисля, че Тервел е невероятен боксьор още от аматьорите, ще видим как ще се развие като професионалист. Съперникът му не беше велик, но той го разкъса на парчета. Ще говорим с Тервел, бих искал да го промотирам в България. Мисля, че можем да направим страхотни мачове тук, дори и да докараме мач за световната титла тук", завърши Зауерланд.