Проблемът е започнал още преди 5 дни

По темата

Хиляди жители на Перник са без парно и топла вода в минусовите температури. Проблемите са започнали още на 3 януари.

Сигнали получихме и в рубриката „Моята новина”. Ето какво пише в един от тях.

„От 03.01.2017 г. започна постепенно да намалява топлоподаването в град Перник, точно когато започнаха големите студове, за които се говореше от поне седмица насам. В момента, 08.01, от вчера вечерта няма нито парно, нито топла вода. Телефоните на Топлофикация са изключени, а последното съобщение им в официалния сайт е от 03.01”. 

В минусовите температури, перничани останаха със студени радиатори и без топла вода. На помощ дойдоха вълнените чорапи и духалките.

Безсънна нощ за Цветелина и малкия Светльо. А след студената нощ идва също толкова студеният ден. Топлина дава само една единствена духалка за целия апартамент. Етаж по нагоре ситуацията се повтаря и за семейство Василеви. Цял ден Ирена се опитва да се свърже с топлофикацията в града, но без успех.

„Никой не дава информация кога ще бъде пуснато парното, нито един оторизиран кадър, който трябва да обясни на хората какво се случва и докога ще продължи проблема не се показва”, казва Ирена Василева от Перник.

От ТЕЦ „Република“ обясниха ниските ремператури в домовете на клиентите си с ниските температури навън.

След намесата на екипа ни от ТЕЦ „Република” решиха да включат резервен котел на газ. Той заработи в ранния следобед и ще действа, докато не бъде възстановена пълната мощност на този на въглища. 

Каква е прогнозата за времето във Вашия регион може да видите ТУК