Какво го съветват те за новия му пост?

Човек често е това, което хората мислят за него. Какъв човек е новият премиер за близкото си обкръжение, за съучениците си, за хората в квартала, в който живее, за хората от непосредственото си обкръжение?

Палав е малкият син.

Впуска се в луда игра.

И не се усети самин

Как е във гъста гора.

Стих от детската книжка на служебния премиер: „История с Мечо, патоци и Лиса” и предупреждения за дебнещи опасности. Да се пази го съветват и съседите му. 

В столичния квартал, в който Огнян Герджиков живее, вече имат заръки за него. Симона е недоволна от образователната политика у нас.

По темата

„Дъщеря ми тежи 28 килограма. Чантата й тежи 6 килограма и половина. И я транспортираме сами и я качваме на третия етаж”, недоволства Симона, търговец.

Иначе, съседите на професора по право се радват, че е на новия си пост.

„Много добър човек е. Много приятен. Познавам го, откакто съм се родил”, разказва Димитър, съсед на Огнян Герджиков.

Шивачът му, в ателието отдолу, споделя: „Много лесно му се шие. Лесно му стават нещата. Поддържа се в добра форма”.

Личните приятели ценят служебния премиер и заради чувството му за хумор.

„Той ще създава в Министерския съвет онова ведро настроение, което днес ни е необходимо. Прекалено сме намръщени в наши дни”, казва депутатът Борислав Великов.

И си спомнят как на 70-тата си годишнина са пеели "Многая лета".

Причината един зрял мъж, врял и кипял в политиката отново да се върне в нея, не е съвсем изяснена.

„Сигурно много хора ще си задават този въпрос. Няма жажда за власт. Сигурно това е една отговорност, която той е решил да поеме на всяка цена”, на мнение е Маргарита Йорданова, съученичка на Огнян Герджиков.

Както приятелите, така и шивачът му вярват, че промяната е за добро. Милен е щастлив, че един от клиентите му ще е с най-отговорния пост в държавата.

Повече по темата гледайте във видеото.