В сградата има клиенти и банкови служители

Неизвестен завзе банков клон в австрийския град Ерпфендорф в провинция Тирол и взе заложник. Полицията обоаче успя да се справи със ситуацията само за няколко часа и нападателят се предаде, предаде Австрийската телеграфна агенция.

Заложникът, който не е от персонала на банковия клон, бе от мъжки пол. По някои данни той е шофьорът на таксито, с което нападателят се появил на местопрестъплението. Целият персонал на банката е успял да напусне сградата. С нападателя се водеха няколкочасови преговори, а властите помолиха хората да не напускат жилищата си. 

Районът на банката бе отцепен, а на място работеха полицейски спецчасти и извънредните служби на града. Спецслужбите организираха кризисен щаб, опитвайки се да изяснят мотивите на нападателя. 

„След интензивни преговори на полицаите с престъпника той реши да се предаде и да пусне заложника”, посочиха от кризисния щаб след края на полицейската акция.

Последното подобно нападение в Австрия бе през март 2015 година. Тогава мъж нападна банка в град Фелдкирх и похити служителка на банката. Инцидентът приключи благополучно, полицията арестува мъжа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.