Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение

Мъжът, опитал се да спечели пари за сметка на детски живот, е с постоянна мярка задържане под стража. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение. Като се представял за хирург, мъжът се опитал да убеди родителите, че детето им няма рак, а съвсем друго заболяване. И срещу пари ще помогне за лечението. До ареста се стигна, след разследване на  "Господари на ефира".  

13-годишната Никол вдига 39 градуса вечерта преди първия учебен ден.

„Въпреки че й беше зле, тя успя да отиде на първия учебен ден. Но след като се прибра, пак не се чувстваше добре и вечерта вдигна температурата”, разказва Надя Костадинова, майка на 13-годишната Никол.

Следват болници, изследвания, антибиотици. А накрая идва и диагнозата.

„След биопсията се установи, че е Сарком на Юинг. Това е рак на тазобедрената става”, казва майката на Никол.

Допреди месец в класната стая, сега 13-годишната Никол прекарва дните си между четирите стени на детската онкология. А днес майка й има повод за радост - момиченцето е поискало да хапне - препечена филийка.

„Отначало всички бяхме шокирани, но си казахме, че трябва да се стегнем, да бъдем силни – и тя да ни вижда силни и да вярва, че всичко ще се оправи и ще се излекува”, разказва майката на Никол.

"Господари на ефира" хващат псевдохирург в опит да злоупотреби с болно дете

И изведнъж получава обаждане. От другата страна на линията е мъж, който се представя като Рушен Мохамед – лекар от ливански произход, практикуващ в Германия. Обяснява, че ще помогне на детето - с лечение и пари.

„В началото ме заблуди, но като цяло пак не можех да му вярвам на 100%, защото имаме потвърждение от три лаборатории, че това е диагнозата. В последствие поиска 3000 евро”, добавя майката на Никол.

Вместо парите обаче, мнимият лекар получава среща с „Господари на Ефира”.

Помощ семейството получава не от мнимия лекар, а от съгражданите си. В града тече акция за събиране на средства. Днес радостта на семейството се крие в една препечена филийка. В надеждата Никол да посрещне 14-тия си рожден ден у дома, а не между четирите стени на детската онкология. И в делата на стотиците благодетели, която дори д-р Рушен Мохамед не може да очерни.

„Никол в момента е на втора химиотерапия, отпаднала е, което е нормално, но като цяло психически е доста силна вече, защото вижда, че много хора я подкрепят. И вярва, че ще бъде излекувана и ще се оправи”, казва майката на Никол.

Момиченцето чака одобрение за лечение в чужбина.

Ако и вие искате да го подкрепите благотворителната кампания за Никол, може да го направите по банков път или чрез PayPal.

IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF
Никол Йорданова Георгиева

PAY PAL: nadq_2009@abv.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.