Аварийни екипи са работили през нощта, за да отстранят паднали клони на дървета

„Основните булеварди в столицата са почистени. Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути. Почистват се спирките, както и подходите към подлезите. Това е първата задача на почистващите фирми сутрин. Те се продължат работата си по основните квартални улици, както и по тротоарите, прилежащи към общински терени”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

ЛОШО ВРЕМЕ: Предупредителен код за опасно време в 5 области

Тази нощ е бил отворен и кризисен център за бездомни хора. Общо 28 души са пренощували тази нощ там.

„Шест аварийни екипа работиха цяла нощ по отстраняването на паднали от снега клони. В момента движението в града е спокойно. Но все още се почистват кварталите. Възложила съм да се влиза и в малките улички. Аварийните ни екипи са в готовност да отстраняват паднали клони и дървета. Сигнали могат да се подават на дежурните телефони на общината, както и на телефон 112. Засега няма информация за прекъснато електричество”, добави столичният кмет.

Фандъкова призова всички хора да излязат да почистят пред домовете си и офисите си. И припомни, че докато трае снеговалежът, задачата на Столичната община е да се осигурят трасетата на градския транспорт.

ОЩЕ СТАТИИ ПО ТЕМАТА:

ЕКСПЕРИМЕНТ НА NOVA: Шофиране върху лед и сняг

Идват нови валежи от сняг

7 важни правила, които трябва да знаем като шофьори

За какво ще глобяват в Акция "Зима"?

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.