Социалдемократ регистрира четироногото за предстоящото гласуване, което ще се проведе сред червените

Германската социалдемократическа партия /ГСДП/ беше принудена да обяви, че 3-годишното куче с име Лима няма право да гласува наред с партийните членове дали да бъде прието споразумението за коалиционно управление с консерваторите на Ангела Меркел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

17 необикновени животни, които ще ви впечатлят (ГАЛЕРИЯ)

Агенцията цитира високотиражния таблоид "Билд", който публикува снимка на кафяво-бялото клепоухо куче, носещо шалче с цветовете на партията на немските социалдемократи. Фотосът беше придружен със сензационното заглавие: "Това куче може да гласува за широката коалиция"
Изданието припомня как четириногото Лима е получило партийна книжка, след като някой написал от негово име заявление за приемане в партията на 6 февруари. Попълнените личните данни в заявлението включвали пол, занятие /безработен/ и възраст /21 години след преизчисляване на кучешките в човешки/. Изданието не споменава кой е попълнил молбата на кучето. 

Светът посрещна Годината на Кучето (ВИДЕО+СНИМКИ)

Всички партийни членове на ГСДП бяха призовани да гласуват по пощата от днес до 2 март дали партията да подпише коалиционното споразумение от 7 февруари, договорено с Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС). 

Добре дошли в детската градина за кучета

Вестник "Билд" запита председателката на парламентарната група на ГСДП Андреа Налес, която се очаква да оглави партията през април, дали може да се има доверие на вота, след като и куче може да гласува.

Куче беше одобрено за помощи за безработни

"Куче няма право да гласува", отсече Налес, като заяви, че ще бъдат предприети юридически мерки, ако се установи фалшификация на идентичността на някои от партийните членове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.