Това се случва, след като в Източна Гута бяха бомбардирани шест болници

Руският Център за помирение на враждуващите страни в Сирия бе подложен на масиран обстрел от бойци от Източна Гута. Има загинали цивилни, няма пострадали от руския контингент, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. Има значителни разрушения. Руски източници съобщават за ранени девет цивилни в Дамаск за денонощие.

Силите на Асад навлизат в Африн

По-рано стана известно за въздушни удари по цели в контролирания от бунтовници сирийски анклав Източна Гута, като АФП съобщи за шест болници като три от тях са били принудени да спрат работа, а няколко души са били убити, според източници от ООН във вторник.

„Ужасен и натъжен съм от съобщенията за ужасяващи атаки срещу шест болници в Източна Гута през последните 48 часа”, каза Панос Мумцис – регионален хуманитарен координатор на ООН за сирийската криза.

Русия призна: САЩ и кюрдите са неутрализирали десетки руснаци в Сирия

Освен тези шест болници, още една важна болница е била бомбардирана и извадена от строя в Арбин във вторник, съобщи Сирийско-американското медицинско дружество.

Болничното заведение е било ударено на два пъти днес.

ООН: Ситуацията в Източна Гута излиза от контрол

Сирийската обсерватория за човешки права каза, че болницата в Арбин е поразена от два руски въздушни удара. Според обсерваторията, за пръв път от три месеца Русия нанася удари в Източна Гута, която миналата година беше обявена за зона на деескалация. Фотограф на АФП е видял руски самолет Сухой Су-34 над Арбин. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.