Спекулации предизвикаха протестите след убийството в Пловдив, категорична е Галина Андреева

Лекарят, убил мъж, който се опитвал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадеца. Първоначално д-р Иван Димитров казал, че Жоро Джевизов го е нападнал с тръба. После твърдял, че е бил атакуван с табела. Според третата версия на медика крадецът хвърлил нож по него, което го принудило да започне да стреля. Изпразнил целия пълнител на незаконно притежаван пистолет. Само един от куршумите попаднал в тялото на Джевизов и го убил. Това обясни заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева в ефира на „Здравей, България”.

Освободиха от ареста доктора, стрелял по крадец (ОБЗОР)

„Стреляно е от близко разстояние в тялото на жертвата”, каза още обвинителят.

Тя подчерта, че обвиняемият е значително по-едър и по-висок от крадеца и не е ясно защо не се е опитал да го залови, вместо да стреля по него.

„Убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила”, каза още Андреева.

Прокуратурата: Лекарят, убил рецидивист, дебнал жертвата (ВИДЕО)

Според нея протестите, предизвикани от ареста на д-р Димитров, били предизвикани от спекулации. Андреева подчерта, че детайлите около престъплението са обявени няколко дни след извършването му, тъй като на разследващите е било нужно време да установят какво точно се е случило.

„Не сме се забавили. Разпитахме повече от 15 свидетели и изчакахме редица експертизи”, поясни Андреева.

Целия разговор с обвинителя гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.