Още един от българите, обвинени в нарушаване на ембаргото със Сирия, проговори

Още един от българите, обвинени в нарушаване на ембаргото със Сирия, проговори. Искрен Георгиев, чието име също фигурира в обвинителния акт, вече е потърсил юридическа консултация.

ЖЕЛЯЗ АНДРЕЕВ ПРЕД NOVA: Възможно е да си измиват ръцете с мен (ВИДЕО)

Екип на NOVA се срещна с Георгиев, който е бил повикан от полицията. Все още обаче не знае за какво точно. Обяснили са му, че трябва да говорят с него за казус, свързан с други държави.

Името му е споменато в обвинителния акт от САЩ. Той също, както Желяз Андреев, е обвинен в това, че е нарушил американските закони и е правил износ на стоки към страни с наложено ембарго.

Протести в защита на българина, когото САЩ искат да екстрадираме

Искрен Георгиев не е работил като търговец в колцентъра, а е обучавал хората как точно да работят. Не е имал списък с държави, за които да отговаря. Той се опасява да не се повтори случилото се с Желяз Андреев.

Обвинителният акт срещу Желяз Андреев

„Всичко ставаше под изключителен натиск. Нито един от служителите във фирмата не е имал право на глас. Те взимаха решения за всяко едно от нещата. Който и от хората „с ръководни постове” да е искал да направи нещо, в повечето случаи отговорът винаги е бил – аз съм шефът, ти работиш за мен, аз решавам. Поучих обаждане от Седмо РПУ и ми казаха, че става дума за въпроси, свързани с чужди страни”, разказа Искрен Георгиев.

Каква ще е съдбата на арестувания Желяз Андреев?

По-рано тази сутрин в „Здравей, България” Желяз Андреев заяви, че абсолютно никой не ги е предупредил, че има ембарго към дадена държава и трябва да внимават за това нещо.

„Разбрахме, че двамата собственици тяхната сестра, които са тримата основни обвиняеми по това дело, са се признали за виновни и са получили нищожни присъди в сравнение с първоначално обявените в обвинителния акт. Напълно е възможно в момента да става въпрос за измиване на ръце и те да са сключили сделка с прокуратурата в Щатите", заяви Желяз Андреев.

По-късно ще стане ясно дали има искане за екстрадиране на някой от останалите обвинени българи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.