Това заяви френският външен министър Льо Дриан

Френският външен министър Льо Дриан заяви, че френските военни удари в Сирия не са били насочени срещу съюзниците на Сирия. Думите му бяха цитирани от агенция "Ройтерс".

Франция се е погрижила да предупреди Русия преди ударите срещу Сирия. Това заяви френският министър на отбраната.

ВОЙНАТА В СИРИЯ: САЩ, Великобритания и Франция удариха около Дамаск (ОБЗОР)

Франция не се стреми към конфронтация и ескалация в Сирия, а нейните удари срещу тази страна са насочени изключително и само към предотвратяването на използването на химическо оръжие от сирийската армия. Това заяви френският министър на отбраната Флоранс Парли.

„Не търсим конфронтация и отхвърляме всяка логика на военната ескалация“, каза тя по време съвместно изявление с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан в Елисейския дворец.

С какво бяха ударени целите в Сирия?

Парли посочи, че единствената цел на ударите на западната коалиция е да „попречи на режима в Дамаск отново да прибегне към химическо оръжие“. Тя подчерта, че ударите на френските ВВС по Сирия са нанесени в „тясна синхронизация с британските и американските съюзници“, тяхната цел са обекти, свързани с производството на химическо оръжие.

Русия: Най-големите ни опасения се сбъднаха, отговорността е на САЩ

В 4.00 часа тази сутрин САЩ, Великобритания и Франция започнаха да нанасят ракетни удари по Сирия, заявявайки, че това е в отговор на използването на химическо оръжие в град Дума. Ударени са 9 обекта. По данни на Пентагона операцията е продължила около 50 минути, в нея са задействани два пъти повече ракети, отколкото при удара по военното летище Шейрат миналата година. /ТАСС

ВСИЧКО ЗА УДАРИТЕ В СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.