Джеймс Матис ще представи този план в Брюксел през юни

Пентагонът има намерение да поиска от съюзниците в НАТО да изпратят още военни сили в Ирак. Това съобщи вестник „Вашингтон пост“, позовавайки се на свои източници в министерството на отбраната.

НА ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ОРЪЖИЕТО: ВОЛЯ против модернизацията на армията

Според тях работата по плановете за засилване на ролята на съюзниците в НАТО по отношение на числеността на военнослужещите им, е пред завършване, съобщава БГНЕС. „Министърът на отбраната Джеймс Матис смята да представи този план на среща на министрите на отбраната на страните, членове на НАТО в Брюксел през юни“, пише вестникът.

ОТВЕТЕН УДАР: САЩ възстановяват своя втори флот

САЩ „искат да направят следващата крачка в усилията за изменение на целите на мисията в Ирак – преминаване от военна операция за борба с бунтовниците от групировката ИДИЛ към многонационална програма за оказване на съдействие на иракските сили за сигурност“. Става дума за военни съветници и помощ при подготовката на иракски военнослужещи“, пише „Вашингтон пост“. Изданието допълва, че за момента не се знае колко военни съветници ще поиска администрацията на Тръмп от съюзниците в НАТО.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.