Проверени бяха някои от най-големите заведения на открито в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов с първа акция за сезона срещу нощния шум по морето. Симеонов заедно с представители на МВР провериха някои от най-големите заведения на открито в Слънчев бряг.

На управителите на всичките проверени заведения бяха съставени предупредителни протоколи. Най-честото нарушение е неспазването на нощната тишина.

Валери Симеонов срещу „Слънчев бряг” - рунд пореден (ВИДЕО)

За да избегнат подобни санкции, голяма част от собствениците на дискотеки в курорта в момента извършват ремонти за обезшумяване.

„Същата анархия и същите безобразия, както виждате. Днес е първият ден от сезона, 1 юни, по главната улица отново заведенията прекалено са усилили уредбите си”, коментира Валери Симеонов.

Заедно с предупредителните протоколи всички проверени заведения получиха и препоръки.

Собственици на заведения в Слънчев бряг на бунт срещу Валери Симеонов

„Това, което трябва да направите, ако искате да работите и да имате музика, трябва да си направите обезшумяване. Вземете си мерки, защото иначе вземам шумомера и без да разберете и ви затваряме заведението”, закани се Симеонов на един от управителите.

За да избегнат подобни драстични санкции в едни от най-известните нощни заведения в Слънчев бряг се извършват ремонти. В дискотеката са вложени над половин милион лева, като собствениците са изчислили, че това ще свали шума с 30 до 40 децибела.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.