Оказва се, че водачът е карал след употреба на метамфетамини

Опасна гонка в центъра на София. Наш зрител ни изпрати кадри, на които се вижда как преследван от патрулка автомобил минава през тротоар, на сантиметри от намиращите се там хора. Инцидентът е от петък следобед. Нарушителят е на 20 години. Карал е след употреба на метамфетамини. Полицаите се опитват да го спрат на софийска улица, но той отказва и тръгва да бяга, удряйки две коли по пътя си.

Униформените намират колата без номера. Собственикът на автомобила е бащата на момчето, предизвикало хаос по улиците. Оказва се, че въпросното момче е с отнета книжка, защото преди време е бил хваната да кара след употреба на наркотични вещества.

От "Моята новина": Гонка в центъра на София (ВИДЕО)

„В началото не го видях, защото идвах от Халите по посока гарата. Видях патрулката, защото пред мен имаше джип, който я скриваше. Когато джипът навлезе в улицата срещу патрулката, тогава разбрах, че те гонят кола и колегата му се опитва да препречи пътя на гонения автомобил, за да могат да го заловят. Обаче този младеж избута джипа, както и паркираната кола и за малко не прегази две момичета в опита си да избяга”, обясни за „Здравей, България” Николай Белчев, който успява да хване нарушителят с видеорегистратора, инсталиран в автомобила му.

„Не знам защо ги пускат. Би трябвало, когато го хванат първия път, да му вземат книжката. Това са си убийци. Това момиче с телефона, което се спаси, трябва да си прави курбан на този ден. Нищо не го спря”, добави Николай Белчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.