Колко червено вино обаче трябва да изпие човек, за да бъде постигнат този ефект?

Бразилски учени установиха, че антиоксидантът ресвератрол в червеното вино предотвратява появата на рак, като спира образуването на протеини, характерни за 50% от туморите, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Червеното вино е полезно за мъжете, за разлика от бялото

Колко червено вино обаче трябва да изпие човек, за да бъде постигнат този ефект, не е ясно. Антиоксидантът ресвератрол е характерен също за боровинките и фъстъците.

Можем да преборим вирусите с… шоколад и червено вино

Учените са анализирали ефекта на ресвератрола върху протеина р53. Той обикновено потиска развитието на туморите, убивайки раковите клетки. Когато мутира обаче образува купове, които подхранват болестта.

Пиенето на червено вино снижава риска от диабет

Резултатите показват, че антиоксидантът спира струпването на протеина, както и мултиплицирането и разпространяването на раковите клетки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: