Държавният глава присъства на освещаването на параклис в авиобаза "Граф Игнатиево"

„Днес е ден на вярата, която ни завещаха нашите ветерани и учители от поколенията, които градяха реактивната авиация и щурмуваха звуковата бариера. На героите, които прославиха България по времето на Балканската война и тези, които яростно бранеха небето над София”.

Това заяви президентът и Румен Радев в авиобаза „Граф Игнатиево“ по време на откриването и освещаването на параклис „Св. Вмчк. Мина“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Военната авиация е трудно и опасно призвание, в което вярата в собствените сили, в човека до теб, в правотата на каузата, са в основата на всичко“, заяви още държавният глава.

„Нека този храм да дава сила и вяра на българските летци, които носят на плещите си огромната отговорност да пазят небето на България, като се справят с неимоверните трудности и с убийствено малкия нальот, който тегне като прокоба вече дълги години, за да се връщат те с победа след всеки полет“, подчерта Радев.

Радев: Протестът на животновъдите и оставките не решават проблема (ВИДЕО)

Радев беше категоричен, че инженерно-техническият състав на военното формирование ежедневно извършва подвиг като продължава да осигурява изправна и надеждна техника в условията на недоимък.

„Надявам се този параклис да даде вярата, че тази база най-накрая ще има нови и модерни самолети, които заслужава, и вяра на семействата да очакват завръщането на своите близки след полети“, допълни Румен Радев.

Президентът посочи, че благодарение на новия храм паметта на онези, които не са се завърнали от полет, няма да изтлее.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.