"Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът", каза премиерът

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация”, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора във връзка с фалита на „Олимпик”.

БСП иска държавата да плати на измамените от "Олимпик"

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Към момента това започва да става опасен прецедент. Стане наводнение – държавата да помогне. Стане земетресение – държавата да помогне. Банка да падне – държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че тя трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера“, добави още Бойко Борисов.

СЛЕД ФАЛИТА НА ЗАСТРАХОВАТЕЛ: Потърпевши "паркираха" колите си пред НС (ВИДЕО)

По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

Анулират всички застраховки „Гражданска отговорност” към „Олимпик”

„Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата“, каза още министър-председателят.

ФАЛИТ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛ: Какво трябва да направят потърпевшите?

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната.

„Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много“, подчерта още премиерът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.