Повечето хора в автобуса са от село Световрачене

Детето, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред загиналите. То е на 13 години и е от Световрачене. Загинала е и неговата баба. Това потвърди за NOVA кметът на селото Светла Николова.

Именно от там са и повечето от хората, пътували в превозното средство. По последни данни 14 от 16-те жертви са жители на Световрачене. 

ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ В СНИМКИ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА NOVA

Жителите на Световрачене изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътниците в автобуса, за да научат повече за състоянието на близките си. Кметството днес остана затворено. Светла Николова увери, че цял ден ще отговаря по телефона на всички, които я потърсят за информация за своите близки.

УЖАСЪТ СЛЕД КАТАСТРОФАТА: До късно снощи хората търсеха информация за близките си

Към 8.00 часа сутринта в събота автобусът е спрял близо до кметството. Хората слизат, за да си вземат нещо за из път. Всички са били в приповдигнато настроение заради еднодневната екскурзия до манастир „Седемте престола”.

"Пирогов": За четирима от пострадалите сме много притеснени

По обед десетки свещи осветиха храма в памет на загиналите. В църквата дойдоха и приятелите на 13-годишния Георги. Разказаха, че момчето много обичало да пътува, а баба му често го взимала със себе си. Съседите на семейството бяха в шок от случилото се.

От пенсионерския клуб поне два пъти в месеца организирали екскурзии до различни забележителности. За тях се записвали и много млади хора с деца. Пътниците са имали застраховка. От фирмата заявиха, че са готови да съдействат на близките на загиналите и пострадалите. От кметството увериха, че още утре хората ще могат да приберат починалите си близки.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си