„Искам да благодаря преди всичко на семейството си, тъй като най-вероятно не съм бил най-добрият баща”, каза той

Новият вътрешен министър Младен Маринов обеща да спазва приемствеността и постигнатото от неговия предшественик Валентин Радев. По време на официална церемония в МВР вече бившият главен секретар заяви, че основните му приоритети като министър са обучението на кадрите в системата и намаляване на броя на пътните произшествия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Младен Маринов заяви, че се чувства развълнуван и със сълзи на очи благодари на колегите в МВР, с които е бил 28 години. Благодарност и извинения поднесе и на семейството си.

„Искам да благодаря преди всичко на семейството си, тъй като през цялото това време най-вероятно не съм бил най-добрият баща. Предполагам, че това съм го правил, за да може и други семейства да се чувстват сигурни”, каза развълнуван Маринов.

"През цялото време с колегите сме били на най-горещите точки, решавали сме сложни проблеми, които крепят институционалността и държавността, с убеждението сме, че са решавани в правилната посока“, каза още той.

Маринов подчерта, че за 28 години много пъти е бил реформиран: "Като се каже тази дума внася повече страх, отколкото надежда за по-добро. Реформи трябва да има, трябва да продължим с укрепването на системата, гарантиране на спокойствие на професионалната структура да изпълнява задълженията“.

Новият министър подчерта, че като приоритет ще акцентира в обучението на служителите, които работят на терен, за да се справят в трудни задачи. "Залагам на приемствеността, колегите трябва да се чувстват сигурни“, обеща Маринов.

Неговият предшественик Валентин Радев обеща да помага от парламента по начертаната управленска реформа в МВР. Пред медиите той още веднъж подчерта, че за година и четири месеца е направено много – системата е стабилизирана, намален е броят на пътнотранспортните произшествия и най-вече успешно е опазена сигурността по време на българското европредседателство.

Двамата си размениха и подаръци за спомен. Маринов подари на Радев картина от колажи със снимки, в които участва досегашният министър и плакет на МВР, а Радев – тиролска шапка и писалка.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.