Той помогна на жена преди да даде 12 000 паунда

Таксиметров шофьор от Чирпан успя да осуети телефонна измама, при която възрастна жена е била на ръба да даде 12 000 паунда и злато. Тя си мислела, че участва в полицейска акция.

“Ало“ измамници превърнаха възрастна жена в свой куриер

73-годишната Фанка Илиева въобще не разбира как попада в лапите на телефонните измамници. Първо получава обаждане, в което мъж се представя за полицейски инспектор и я предупреждава, че измамници ще позвънят и ще й искат пари всеки момент. Моли я да съдейства на полицията за залавянето им.

ПРЕСТЪПНА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ: Как можем да надхитрим „ало” измамниците?

Последвало ново позвъняване и Фанка получава заплахи. Със заплаха я принуждават да събере всичките си пари. Нареждат й да се качи в такси. Първо я инструктират да тръгне към Стара Загора, а после към Димитровград. За късмет попада на шофьор, който познава Фанка. Усъмнил се, защото се държала странно.

Въвлякоха 8-годишно дете в схема за телефонни измами в Шумен

След като я оставя в Димитровград, таксиметровият шофьор вижда полицай и веднага споделя своите съмнения. Едва в полицията Фанка разбира, че е попаднала под ударите на телефонни измамници. Носила е 12 000 паунда и злато в себе си. Семейството на Фанка от 19 години живее и работи в Англия. Парите събирала за сватбите на тримата си внука. Впоследствие станало ясно, че телефонните измамници звънели от Румъния.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.