Ще стихне ли напрежението и ще продължат ли протестите?

След оставката на вицепремиера Валери Симеонов протестите и напрежението в България не стихнаха. Какво ще се случи в държавата и ще се успокои ли обстановката?

„След всичко, което се случи в страната през последните няколко седмици, има един основен печеливш и това е ДПС. Не казвам, че те организират всичко това, но изцяло влизат нещата в техния план. ДПС много отдавна натискат Борисов да стане точно това. Все пак Валери Симеонов е основен противник на Движението”, коментира в „Събуди се” политологът Първан Симеонов.

Сидеров поиска оставката и на Каракачанов

Според социолога Евелина Славкова искането на оставка на кабинета "Борисов" става след някакъв скандал.

„След оставката на Симеонов управляващите ще се опитат да намалят напрежението. Самият Борисов съобщи, че е възможно да има още рокади в правителството”, смята тя.

Политически реакции след оставката на Валери Симеонов (ВИДЕО)

„Не мисля, че вицепремиерът си подаде оставката заради протестите на майките. Той я подаде заради поредната изцепка на депутат от тяхната група, а именно Петър Петров. Може ли да си представите, че през 2018 г., когато след много усилия ние сме затворили тези 150 отвратителни домове за изоставени деца, Симеонов да казва, че децата с увреждания трябва да бъдат там? Валери Симеонов няма място в парламента”, заяви журналистът Слави Ангелов.

„Сега е важно какво следва. Първо какъв човек ще сложат на негово място. Ако отново застане някой, който е критичен към Изтока и към ДПС, то промяна няма да има”, допълни Първан Симеонов. Според него причина за недоволството на хората е социалното разслоение в България.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.