Работодателите провеждат среща със синдикатите и премиера в Министерски съвет

Очаква се средната работна заплата да продължи да нараства през следващата година, както и ръстът на БВП. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който заедно със синдикатите проведе среща с премиера, съобщава БГНЕС.

От КРИБ са категорични, че ще продължат да настояват да има реформи в образованието и да се преквалифицират кадрите. Според тях протестите в страната са недопустими и трябва да спрат, за да не се пречи на икономиката. 

БЮДЖЕТ 2019: По-високи доходи, но и повече удръжки за работещите (ВИДЕО)

„На българския пазар не достигат 120 000 души работна ръка. Нашето предложение е, че можем да внесем от Украйна и Молдова”, съобщи на пресконференция лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща с премиера в Министерски съвет.

Бизнесът е обсъдил и енергийните проблеми и цели, които преследва държавата. Една от темите е предстоящата среща в Катовице, на която ще бъде обсъден Пактът на ООН за климата. Страната ще се представлява от държавния глава Румен Радев.

Синдикатите и бизнесът са категорични, че президентът трябва да защити интересите и запазването на българския въгледобив. Проблемите на сектора ще се обсъждат и другата седмица отново при премиера, съобщи БГНЕС.

Вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че съществени въпроси, като тези на енергетиката и социалната политика, се обсъждат и в Тристранката, не само в политическите редици. Такива теми ще бъдат регулярно на дневен ред пред социалните партньори и занапред.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.