Социалните мрежи бяха заляти от снимки на актовете

Социалните мрежи се изпълниха с публикации на шофьори, получили призовки, след като са участвали в блокирането на магистрали и главни пътища. В някои градове глоби са наложени и на протестиращи пешеходци.

ПРОТЕСТ ПОД БАЛКАНА: Шествие от Карлово и Сопот спря движението по пътя София-Бургас

От началото на седмицата Facebook групата "Шофьори Бургас" е пълна със снимки на призовки и актове на участниците в протеста миналата неделя. Санкционираните са разочаровани, че организаторите не са подали уведомление до МВР за протеста.

"Впоследствие разбрах, че това не е никъде упоменато. В полицията няма разрешително за протест. Това малко ме изуми, защото казаха, че има пуснати документи и че протестът ще е легален", каза санкционираният Ростислав Гайдаров.

Поредна вечер на протести, блокада на ключови пътища (ВИДЕО+СНИМКИ)

Комисар Неделчо Рачев заяви, че актовете са съставени за нарушение на закона за движение по пътищата. Полицията в Хасково е съставила над 50 акта след протестите в неделя и понеделник. 16 от тях са на родители на непълнолетни, които са били на магистрала "Марица" късно вечерта. Другите са отишли при пешеходци, блокирали пътното платно.

Кореспондент: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.