Националният съвет на партията обсъжда предстоящите евроизбори

Ръководството на БСП провежда първото си заседание за годината. Националният съвет на партията обсъжда идеите и документите, свързани с предстоящите избори за български депутати в европейския парламент. Кои ще са кандидатите на левицата ще стане ясно след конгреса на социалистите в края на януари.

Пленумът на БСП: Критики към лидера и подкрепа за депутатите с поискан имунитет

Една от големите въпросителни е дали Сергей Станишев, който е и председател на Партията на европейските социалисти, ще оглави листата отново. Засега заявките, които идват от БСП са, че поддръжници на Истанбулската конвенция няма да се допускат в списъците на партията. Именно това беше темата, по която лидерът Корнелия Нинова и Станишев не успяха да срещнат позициите си.

По време на днешния пленум евродепутатите ще направят отчет на дейността си. В сградата на „Позитано” 20 влязоха Петър Курумбашев, Георги Пирински и Сергей Станишев.

„Не смятам, че всички сегашни евродепутати имат място в следващата листа. Решението дали аз ще се кандидатирам ще го съобщя на основните партийни организации”, каза Деница Златева, която е едно от спряганите имена в медийното пространство за потенциална номинация за евродепутат.

„Не мога да разбера защо търсим под вола – теле. Нима мислите, че Корнелия Нинова ще определя кой  ще води листата и кой ще бъде там. По всяка вероятност това ще е Националния съвет, а ако е по-сериозен проблема може и конгреса да го решава това нещо”, каза Георги Божинов.

"Това, което се случва по подреждането на листите и тези атаки срещу Станишев - вредят за европейските избори", каза Михаил Миков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.